Njerëzit që hanë thonjtë kërkojnë të largojnë nga vetja energjitë negative

Njerëzit që hanë thonjtë kërkojnë të largojnë nga vetja energjitë negative

Ngrënia e thonjve është një nga veset më të këqija, por për fat të keq e bëjnë shumë njerëz në botë. Ajo është rezultatit i stresit ose i ankthit shpjegojnë psikologë të ndryshëm.

Sipas tyre, njerëzit që hanë thonjtë, kërkojnë të largojnë nga vetja energjitë negative andaj e bëjnë shpesh këtë gabim. Por ka disa mënyra se si të stoponi së ngrëni thonjtë tuaj.

Kujtoni që ato përmbajnë shumë baktere. Thonjtë kanë vërtet shumë baktere, andaj sa herë fusni gishtin në gojë kujtoni këtë fakt, në rast se nuk doni të sëmureni.

Lyejini thonjtë me ngjyrë të kuqe. Një tjetër zgjidhje ideale është edhe lyerja e thonjve me ngjyrë të kuqe. Sapo syri të kap ngjyrën e kuqe të gishtave, do të kuptojë që po hyn në një “zonë” rreziku dhe ju nuk do ti fusni duart në gojë.

Merruni me aktivitet fizik. Siç e thamë edhe më sipër energjitë e këqija, na shtyjnë të kafshojmë thonjtë tanë. Kështu që palestra, noti, apo aktivitete të tjera sportive do të na ndihmonin të mos merremi me duart tona.

Provoni ushtrime relaksuese. Ushtrimet relaksuese janë ideale për ta hequr këtë ves keq. Duke bërë këto ushtrime trupi juaj do të jetë çlodhur dhe ju do të ndiheni shumë më mirë./21Media