Festivali tradicional i këngës së lehtë Zambaku i Prizrenit, sivjet shënon edicionin e tridhjetë e një. Për shkak të kushteve të krijuara nga situata e pandemisë COVID-19 dhe masave të përcaktuara për parandalimin e përhapjes së virusit, komuna e Prizrenit ka vendosur që sivjet festivali të organizohet pa prezencën e publikut dhe të transmetohet drejtëpërdrejtë në televizionin publik. Kjo bëhet e ditur përmes një komunikate të festivalit.

Mbrëmja e Zambakut do të mbahet më 3 tetor 2020 në bahçen e Kino Lumbardhit në Prizren, ku gjithsej do të garojnë gjashtëmbëdhjetë këngë si dhe do të ndahen katër çmime.
Juria Profesionale për shpalljen e këngëve fituese do të bëj përzgjedhjen e tri këngëve më të mira të festivalit për çmimin e parë, dytë dhe tretë, ndërsa të gjithë teleshikuesit do të kenë mundësinë të votojnë online nëpërmjet uebfaqes së festivalit për këngën e tyre të preferuar, e cila edhe do të rrëmbej çmimin kryesor të festivalit atë të Zambakut të Prizrenit.
Nga të gjitha këngët konkuruese të edicionit të 31-të, juria profesionale/seleksionuese e përbërë nga: David Tukiçi – Prof. Kompozitor/Dirigjent (kryetar i jurisë), Mentor Zajmi – Prof. Klarinetist (anëtar) dhe Edon Ramadani – Prof. Dirigjent (anëtar), kanë përzgjedhur 16 këngët garuese të festivalit si në vijim:

1. Për ty – Ruzhdi Sadiku
Muzika dhe Orkestrimi: Ruzhdi Sadiku, Vargjet: Bashkim Buxhovi
2. Larg dhe afër – Laorjan Ejlli
Muzika: Oleg Gjerga, Vargjet: Prec Zogaj, Orkestrimi: Gazmend Kraja
3. Melosi hynjor – Qëndresa Bunjaku
Muzika dhe Vargjet: Arijeta Daci, Orkestrimi: Hysni Klinaku
4. Më i bukuri vend – Besmir Shishko
Muzika: Veton Perolli, Vargjet: Musa Bushrani, Orkestrimi: Artan Elshani
5. Mall – Shaban Krasniqi
Muzika: Shaban Krasniqi, Vargjet: Ismail Kadare, Orkestrimi: Arbër Krasniqi
6. Kthimi në Atdhe – Rakipe Karaj & Mario Zaja
Muzika dhe Orkestrimi: Ylli Kalaja, Vargjet: Aulon Kalaja
7. Të takohemi në Zambak – Dardan Gjinolli
Muzika, Vargjet dhe Orkestrimi: Dardan Gjinolli
8. Lamtumirë moj gotë – Gentian Gojani
Muzika, Vargjet dhe Orkestrimi: Shkëlqim Raci
9. Je frymë për mu – Eda Cerriku
Muzika dhe Orkestrimi: Orges Kallaku, Vargjet: Denata Toce
10. Bulamazsin – Hürmet Celina
Muzika dhe Vargjet: Hyrmet Celina, Orkestrimi: Sertan Sallahi
11. Kur jam me ty – Niki Mjeda
Muzika: Anton Kaftalli, Vargjet: Lindita Halili, Orkestrimi: Ilir Zoga
12. Vdeksha n’sytë e tu – Fioralba Syla
Muzika, Vargjet dhe Orkestrimi: Naim Krasniqi
13. Hëna dhe ti – Eranda Bytyqi & Fatih Qukiqi
Muzika dhe Orkestrimi: Anida Gjinali, Vargjet: Fiona Thaqi
14. Zemra zemrën vet e gjenë – Ana Lushi
Muzika: Jetmir Barbullushi, Vargjet: Jorgo Papingji, Orkestrimi: Shpëtim Saraqi
15. Nën hijen e lisit plak – Agon Tufa
Muzika: Hysni Klinaku, Vargjet: Milaim Islami, Orkestrimi: Agron Syla
16. Një natë vere në Prizren – Tolga Kazaz
Muzika dhe Vargjet: Kujtim Gërmizaj, Orkestrimi: Artan Elshani.

Festivali i këngës së lehtë “Zambaku i Prizrenit” është themeluar në vitin 1986 nga institucionet e atëhershme kulturore të Kosovës, si ngjarje e vetme kulturore që kultivon zhanrin e muzikës qytetare, si baladat, shansonet e serenatat. Gjatë viteve të 90-a, me shkatërrimin e institucioneve kulturore dhe produksionit muzikor të RTP-së, përgjegjësinë për ruajtjen e traditës e merr SHKA “Agimi”, e cila arrin që këtë festival ta bart në vitet e pasluftës, prej kur komuna e Prizrenit merr përsipër menaxhimin e tij./21Media