Poezi nga shkrimtari i njohur

Poezi nga shkrimtari i njohur

Dritëro Agolli ishte shkrimtar dhe autor këngësh shumë i njohur, i cili ishte lindur në vitin 1931, ndërsa ka vdekur në vitin 2017.

Ai ishte shkrimtar, publicist, veprimtar shoqëror, anëtar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë. Vepra më e rëndësishme idealizuese dhe njëherësh më e angazhuar e tij është poema “Nënë Shqipëri”.

Gjatë gjithë rrugës së vetë krijuese më se gjysmëshekullore, Dritëro Agolli ka qenë poeti i dhimbjes njerëzore dhe i filozofisë jetësore./21Media

S´KA ASGJË PËR TË QESHUR

S´i kam dashur kurre gjerat e bujshme
Dhe shpesh jam menduar duhan duke pire;
Ka gjera lakuriqe qe sjane te turpshme,
Sic ka dhe gjera te cndershme te veshura mire.

Ja,e verteta rri lakuriqe ngahere,
Ja,dhe genjeshtra me petka rri veshur!
Me thoni:cila ka turpin dhe cila ka ndere?
Kjo qe ju thashe s´ka gje
per te qeshur!