“Cornwall”, në Jugperëndim të Anglisë, është një vend magjik i rrjepur në përralla dhe legjendat e mbretit Arthur. Këtu qëndrojnë kopshtet misterioze të humbura të Heliganit projekti më i madh i restaurimit i kopshteve në Evropë që përfshin 200 hektarë dhe është i përsosur për eksploruesit dhe adhuruesit e bimëve.

Brenda Heliganit, ju do të zbuloni shumë sekrete, dhe një prej tyre është skulptura ikonike “Mud Maid”, e krijuar me dashuri nga artistë vendas – vëllai dhe motra, Pete dhe Sue Hill. Skulptura u krijua në 1997 dhe është bërë një pjesë e pandashme e “Woodland Walk” të kopshtit të humbur që nga ajo kohë, transmeton rtv21.tv.

E ashtuquajtura “Mud Maid” është një skulpturë e gjallë. Kjo do të thotë që ‘rrobat’ e saj dhe ‘flokët’ ndryshojnë me stinët, ndërsa bari, dredhkë dhe myshku rriten dhe më pas thahen. Kështu që ju do të shihni që ajo pamje të gjallë në pranverë dhe verë dhe ajo do të duket krejt ndryshe në vjeshtë dhe dimër./21Media