“Snapchat” do ta shkurtojë numrin e punëtorëve

Gjigandi i mediave sociale Snap, i cili operon Snapchat, ka njoftuar planet për të shkurtuar “afërsisht” 10% të stafit të tij.

Firma tha në nëntor 2023 se kishte 5,000 punonjës, duke sugjeruar se rreth 500 njerëz po përballen me tepricë.

Vjen një ditë përpara se Snap të raportojë rezultatet e tij të tremujorit të katërt – pasi ka raportuar një humbje neto prej 368 milion dollarë (294 milion £) në tremujorin e kaluar në tetor 2023.

Snapchat tha se masa do të “zvogëlojë hierarkinë dhe do të promovojë bashkëpunimin personal”.

“Ne jemi të fokusuar në mbështetjen e anëtarëve të ekipit tonë në largim dhe jemi shumë mirënjohës për punën e tyre të palodhur dhe kontributet e shumta për Snap,” tha një zëdhënës për BBC.

Jasmine Enberg, analiste kryesore e mediave sociale në Insider Intelligence, i tha BBC-së se pushimet nga puna “nuk janë shenjë e mirë për gjendjen e biznesit të Snap” përpara njoftimit të tij të fundit të fitimeve të martën.

Ajo vuri në dukje rezultatet e fundit të rivalit Meta – të cilat treguan fitimet tremujore të trefishuara nga viti në vit, një rritje të përdoruesve, kosto më të ulëta dhe shitje më të larta reklamash – si “një akt i vështirë për t’u ndjekur nga Snap”.

“Snap ka të ngjarë të përpiqet të mbledhë një vullnet të mirë me investitorët, të cilët shpërblejnë konkurrentin e tij për masat e tij të uljes së kostove dhe mantrën e tij të vazhdueshme “bëni më shumë me më pak” deri në 2024,” tha zonja Enberg.

Ajo shtoi se të ardhurat nga reklamat e Snap kanë qenë “të ngadalta për t’u rikuperuar nga ngadalësimi i reklamave dixhitale”.

Është vala e dytë e shkurtimeve masive nga kompania e mediave sociale, e cila pushoi nga puna rreth 20% të punëtorëve të saj në gusht 2022.

Snap është përpjekur të zgjerohet në produkte përtej Snapchat, duke përfshirë eksperimentimin me syzet e realitetit të shtuar (AR), të quajtura Spectacles.

Por firma nuk ka qenë në gjendje të gjejë një treg masiv për produktet e tjera të saj, dhe më pas mbylli një divizion që ofronte shërbime AR për klientët e biznesit në 2023.

Shkurtimet e fundit të vendeve të punës vijnë pasi kompanitë, përfshirë Meta dhe Google, janë përballur me mënyrën se si të balancojnë masat e uljes së kostove me nevojën për të mbetur konkurrues./21Media

 

Back to top button