Përdoruesit e "Android" po heqin dorë nga përdorimi i aplikacionit

Përdoruesit e “Android” po heqin dorë nga përdorimi i aplikacionit

Rrjeti social Snapchat ka humbur 2 milionë përdorues së fundmi, shkruan rtv21.tv

Pronarët e aplikacionit kanë treguar të enjten qe kanë 186 milionë përdorues ditor, mirëpo kjo shifër është zvogëluar për 1 përqind në krahasim me herën e fundit kur kanë treguar që shifra e përdoruesve ditor arrin deri në 188 milionë.

Në vërejtjet e tij të mëparshme, themeluesi i parakohshëm Evan Spiegel tregoi në rënien e përdoruesve të telefonave Android dhe tha se kompania po punon në një version të ri të aplikacionit për atë platformë.

Ndërsa kompania nuk ofron udhëzime specifike rreth rritjes së përdoruesve në tremujorët e ardhshëm, Spiegel gjithashtu vuri në dukje se përdoruesit ditorë priten të vazhdojnë të ketë rënie në mënyrë të vazhdueshme gjatë tremujorit të katërt të vitit 2018.

Më parë këtë vit, Snap futi një dizajn të ri për Snapchat që frustroi shumë përdorues. Ndryshimet u hartuan për të bërë ndarjen mes mesazheve dhe përmbajtjes së publikuar. Spiegel vuri në dukje se që nga ridizajnim më shumë njerëz po shikojnë përmbajtjen premium në Snapchat.

Midis këtyre sfidave, kompania ka humbur disa drejtues të lartë, duke përfshirë zyrtarin kryesor të strategjisë, Imran Khan, i cili ishte i dobishëm në udhëheqjen e kompanisë përmes ofertës së tij fillestare publike në pranverë të vitit 2017.

Të mërkurën, Snap njoftoi se kishte punësuar ish-ekzekutivin e shitjeve të Amazon, Jeremi Gorman si oficer kryesor i biznesit dhe ish-drejtori i HuffPost, Jared Grusd si shef i strategjisë.

Ky artikull u përkthye nga The Hollywood Reporter./21Media