Festivali që kthen në vëmendje të njerëzve traditën

Festivali që kthen në vëmendje të njerëzve traditën

Sonte mbahet ceremonia e shpërndarjes se çmimeve të festivalit të arteve dhe kulturës tradicionale “Etnofest”.

Ky ishte edicioni i nëntë i këtij festivali i cili ka nisur më 20 gusht. Ndërkohë, sot gjatë ditës do të mbahet një punëtori kreative dhe me instilacione dhe hapet atelie e piktorëve dhe skulptorëve në “Etnofest”.

Ky Festival kthen në vëmendje të njerëzve traditën dhe trashëgiminë materiale, por edhe shpirtërore.

Po ashtu, e veçanta e këtij edicioni ishte jetë lidhshmëria që iu është bërë riteve të vjetra, muzikës tradicionale me trendët modernë, duke i pasuruar dhe duke i bërë më të qasshme për publikun e ri.