Sot, e premte, në Gjakovë, bëhet promovimi premierë i romanit "Mona"të Jusuf Buxhovit

Sot, e premte, në Gjakovë, bëhet promovimi premierë i romanit “Mona”të Jusuf Buxhovit

Autori ka zgjedhë Gjakovën, jo vetë se në njëfarë mënyre, ambienti i saj (Dushkaja, Reka e Keqe, Suka), janë pjesë e ngjarjeve të imagjinuara të romanit, pra protogonist aktiv, por edhe për atë se nga aspekti historik dhe kulturor, ky qytet, në të kaluaren, ka qenë laborator i karantenimeve të ndryshme, që kanë pasë për qëllim luftën kundër identitetit etnik dhe atij kombëtar deri te përmasat e gjenocideve dhe etnocideve.
Promovimi mbahet nesër në Bibliotekën e Qytetit “Ibrahim Rugova”, në orën 12.00./21Media