Historiani Jusuf Buxhovi sot promovon në Prishtinë librin e tij më të ri “Maqedonia nga antika deri te koha jonë”.

Historiani Jusuf Buxhovi sot promovon në Prishtinë librin e tij më të ri “Maqedonia nga antika deri te koha jonë”.

Në këtë vepër voluminoze, autori, jo vetëm që i plotëson me argumente të tjera disa nga tezat e shfaqura në “Kosovën” në tetë vëllime rreth ndërlidhjes së ilirëve me pellazgët dhe të rolit të madh të Dardanëve e Dardanisë në formimin e perandorive të mëdha botërore: Trojës, Romës dhe të Bizantit me ç’rast ata shihen edhe si shtrat i qytetërimit antik, por qëndrimin për mosekzistencën e “shtetit mesjetar serb” dhe të gënjeshtrën për gjoja “Kosovën – djep shpirtëror dhe historik serb” e riformulon me shkëputjen e Rashës dhe dinastisë së Nemanjajve nga origjina sllave (serbe) duke e ndërlidhur atë me origjinën e botës ilire,transmeton KultPlus.com.
Promovimi bëhet në Librarinë “Dukagjini”,sheshi Nena Tereze në Prishtinë në orën 18.00.