Vendosja e maskave është bërë e detyrueshme në Spanjë si në ambiente të mbyllura ashtu edhe në të hapura, nëse distancimi publik nuk mund të zbatohet, me qëllim të luftimit të koronavirusit të ri.

Vetëm fëmijët nën gjashtë vjeç dhe ata me probleme shëndetësore janë përjashtuar nga ligji, që hyn në fuqi të enjten.

Shumë shtete evropiane kanë bërë të detyrueshme maskat në transportin publik, mirëpo dekreti spanjoll shkon më tutje.

Spanja është përballur me një prej situatave më të rënda në Evropë, si pasojë e përhapjes së koronavirusit të ri.

Ky shtet ka regjistruar gati 28,000 persona të vdekur dhe 232,000 të infektuar prej muajit mars me këtë virus, ndonëse shkalla e infektimit tani është duke u ulur.

Autoritetet spanjolle kanë qenë ndër më të rreptat në kontinent, duke përfshirë vendimin e tyre për mbajtje të fëmijëve brenda për gjashtë javë.

Kryeministri spanjoll, Pedro Sánchez ka kërkuar të mërkurën nga parlamenti që të votojë për shtyrje të gjendjes së jashtëzakonshme për më shumë se dy javë./Rel