Për shkak të rritjes rekord të numrit të të infektuarve të ri, në Spanjë ka filluar imunizimi me dozën e dytë të vaksinës kundër COVID-19 për pavijonet e shtëpive për të moshuarit.

Ashtu si në shumë vende të tjera, qytetarët e moshuar, banorë të shtëpive, urgjentisht vaksinohen në Spanjë, për të shmangur skenarin nga vala e parë e pandemisë, kur rreth 20.000 përdorues të shërbimeve në institucione të këtij lloji vdiqën nga marsi në maj, raporton Reuters.

Një gjykatë në Sevile vendosi sot që banorët e shtëpive për të moshuarit dhe të sëmurët gjithashtu mund të vaksinohen kundër vullnetit të familjeve të tyre.