Libri Guinness cdo herë e më shumë po mbushet edhe me emra shqiptarësh. Kësaj radhe është një sportiest nga Presheva i cili ka thyher rekordin Guinness.

Mensur Hyseni nga fshati Rahovicë i Preshevës me sukses theu rekordin botëror në kategorinë ngritje/dips në paralele ( me çantë mbi supe 27.5 kg.). Ai realizuoi 54 krahëpërkulje për 1 minut.

Në vitin 2019 zhonglerët Agim Agushi dhe Bujar Ajeti kanë thyer rekordin “Guinness”, në disiplinën “Mbajtje e topit me kokë në çifte”, duke arritur kohën prej 35 minutave.

Në librin Guiness ka hyrë edhe shqiptari Besart Gashi për realizmin e portretit të Agim Ramadanit me kapëse metali.  Libri Guinnes është pasuruar me emrin e një shqiptareje tjetër Arbnora Fejza Idrizi, nga Skenderaj ka thyer rekordin për krijimin e lules origami më të madhe në botë./21Media