Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Eman Rrahmani deklaroi se nga viti 2015 e deri më sot nga buxheti i Kosovës janë paguar mbi 7 milionë euro strukturat paralele të Serbisë.

Rrahmani në seancën e Kuvendit të Kosovës, ku po shqyrtohet raporti vjetor i Auditimit për vitin 2019, theksoi se pagesa e këtyre pjesëtarëve po vazhdon edhe në Qeverinë Hoti.

“Në marrëveshjen e Brukselit të vitit 2015 dhe deri më sot nga buxheti i Kosovës janë paguar mbi 7 milionë euro strukturat paralele të Serbisë. Vetëm në vitin 2018-2019, në kohën e ,pra janë paguar mbi 271 pjesëtarë të strukturave paralele pa shkuar asnjëherë në punë, e këta po vazhdojnë të paguhen ende nga kjo qeveri, pra po financohen nga kjo qeveri strukturat paralele ku atyre i shkohet paga mujore çdo muaj pa shkuar asnjë ditë në punë. Edhe pse kjo është e gjetur në të gjitha raportet e auditimit, asnjë hap nuk është ndërmarrë as nga kryeministri, as edhe ministrat të cilët i shpërndajnë këto para të taksapaguesve, kryesisht shqiptarë“, tha ai.

Rrahmani shtoi se në komunat Zveçan, Zubim Potok dhe Leposaviq nuk është zbatuar ligji për mbledhjen e të hyrave siç janë: tatimi mbi pronë, lejet e ndërtimit, shërbimet publike, shfrytëzimi i pronës publike, duke shkelur ligjin thuajse nuk janë qytetarë të Republikës së Kosovës.