Protesta pritet të zgjasë deri në dy orë.

Protesta pritet të zgjasë deri në dy orë.

Parlamenti studentor është duke zhvilluar një protestë para Rektoratit të Universitetit të Prishtinës duke mos lejuar që askush të hyjë në ndërtesën e rektoratit.

Protesta sipas organizatorëve pritet të zgjasë deri në dy orë.

Disa nga kërkesat e tyre kanë të bëjnë me bordin, gjendjen infrastrukturore të fakulteteve, kushtet themelore për studime, mungesa e literaturës, mosakreditimi i 24 programeve, bachelor dhe master dhe certifikatat e kurseve private (A2) për regjistrimin në programet master.

Studentët deklaruan se këto janë arsyet që protestojnë për të drejtat e tyre, te cilat sipas tyre po shkelen çdo dite.