Të pakënaqur me vendimin për bursat

Të pakënaqur me vendimin për bursat

Këshilli i Studentëve të Fakultetit të Edukimit, në shenjë pakënaqësie me mospërfshirjen e tyre në konkursin për bursat dhe që në afatin e nëntorit të mbahet vetëm një provim, do të protestojë sot në ora 11:00 para MASHT-it dhe Rektoratit të Universitetit të Prishtinës.

“Qëllimi i kësaj proteste është që të shprehim pakënaqësitë tona për mospërfshirjen e Fakultetit të Edukimit në konkurs të bursave dhe afati i nëntorit i cili me vendim të Senatit është paraparë që studentët të mbajnë vetëm një provim. Ne si Këshill synimin kryesor e kemi mbrojtjen e të drejtave të studentëve. Nuk do të lejojmë që të diskriminohen studentët e Fakultetit të Edukimit ku dihet së është një ndër fakultetet më me prioritet në Kosovë”, thuhet në njoftim.

Nisja do të bëhet nga ora 10:40 nga Fakulteti i Edukimit ku studentët do të marshojnë drejt MASHT-it dhe Rektoratit të UP-së.

Si shenjë kundërshtie ndaj vendimit për bursat edhe dje protestuan studentë të disa departamenteve të UP-së.

Në anën tjetër, MASHT-i edhe përkundër protestave të studentëve, dje përmes një njoftimi bëri të ditur se studentët e Fakultetit të Edukimit dhe të Arteve nuk do të mbështeten financiarisht nga MASHT-i. Ndërsa, u bë e ditur se për studentët e drejtimeve tjera që plotësojnë kriteret për bursa, do ta kenë shumën e njejtë, pra 880 euro.