Shpikje interesante nga studenti

Shpikje interesante nga studenti

Kjo vegël nuk ka goditur ende raftet, por tashmë po bën përshtypje të mëdha. Philip Frenzel është një student në Universitetin “Aalen” në Gjermani. Ai ka projektuar ADCASE, një mbrojtëse e telefonit e cila ka një airbag i cili aktivizohet kur pajisja bie në dysheme. Shpikja e Frenze ka fituar tashmë çmimin e lartë nga Shoqëria Gjermane për Mekatronikë, e cila i konsideronte projektet nga studentët anembanë vendit.

“Ekrani përplaset mijëra herë. Pas kësaj ai bleu një mori mbrojtëse telefonike konvencionale për telefonin e tij të ri. Por mbrojtja nuk e kënaqte fare atë”, tha Peter një zëdhënës i ADCASE.

Në fillim, Frenzel krijoi një mekanizëm aktivizimi me sensorë që zbulojnë kur telefoni është duke rënë. Ai fillimisht mendoi për projektimin e një ajri aktual në telefon, atë dhe një alternativë të bazuar në shkumë, megjithatë këto dizajne nuk u treguan praktike. Përfundimisht, në vend të diçkaje të butë, Frenzel u vendos në diçka të fortë, transmeton rtv21.tv.

Në total ky projekt, Philip-it dhe ekipit të tij i mori rreth dy vjet e gjysmë për ta krijuar. Ata kanë në plan ta bëjnë atë të përshtatshëm me iPhone të rinj, duke filluar nga iPhone 6.

Për të financuar projektin, ata po përgatisin një fushatë që duhet të fillojë në korrik./21Media