Një studim i kryer në Amerikën e Jugut provoi se konsumimi i ujit gjatë vaktit nuk është i shëndetshëm. Hulumtimi i ekspertëve përfshiu një analizë të niveleve të sheqerit në gjak.

Sipas ekspertëve, ky zakon ngre nivelet e sheqerit në gjak, më të larta se nivelet që konsiderohen të shëndetshme dhe të lejuara. Për këtë arsye, ata sugjerojnë që mos të pini ujë gjatë ngrënies së një vakti, duke e konsideruar një zakon të keq.

Ata sqarojnë se është normale që nivelet e sheqerit në gjak të kërcejnë pas një vakti, por një nivel shumë i lartë mund të çojë në mbipesha ose diabetin e tipit 2.

Uji rekomandohet të pini ujë para ngrënies ose të paktën gjysmë ore pas.