Bërja e selfieve, mungesë e vetëvlerësimit

Bërja e selfieve, mungesë e vetëvlerësimit

Sipas një studimi amerikan, selfiet nuk janë vetëm një manifestim i epokës dixhitale, por një shfaqje e vërtetë e problemeve mendore. Bërja e një selfie tregon një mungesë të vetëvlerësimit dhe boshllëqeve në jetën intime.

Selfies ose vetë-portretet që bëhen për tu publikuar në rrjetet sociale janë një dukuri e vërejtur gjerësisht nga shumë studiues. Nga Amerika erdhi lajmi që selfiet janë një manifestim i problemeve mendore, të paktën sipas Shoqatës Amerikane të Psikiatrisë. Lloji i sëmundjes quhej ‘Selfite’.

Sipas studiuesve, ata që vuajnë nga vetëvlerësimi janë goditur nga një nevojë e fortë për të publikuar fotografi të vetë-gjeneruara në rrjetet sociale, por kjo praktikë kryhet për shkak të mungesës së vetëvlerësimit dhe për të kulmuar më tej me mbushjen e boshllëqeve në jetën intime.

“Shoqata Psikiatrike Amerikane gjithashtu dha një kontribut të vlefshëm për të vlerësuar nivelin e” sëmundjes “.

“Selfit Borderitis” është një sëmundje ku personi bën të paktën 3 selfie në ditë, por nuk i publikon ato në rrjete.

Aktualisht nuk ka ndonjë zgjidhje të këtij çrregullimi, por duket se ka gjasa që ajo të jetë përmirësuar, falë një terapie në grup./oranews