Meteorologët presin reshje të mëdha shiu në ishullin Shikok

Meteorologët presin reshje të mëdha shiu në ishullin Shikok

Japonia ka këshilluar që më shumë se 300 mijë njerëz të evakuohen nga shtëpitë e tyre në ishullin Shikoku dhe qindra fluturime u anuluan për shkak të stuhisë tropikale Kros që po i afrohet arkipelagut.

Një stuhi tropikale, e ndjekur nga erëra me shpejtësi maksimale prej 108 kilometrash në orë, po lëviz nga veriu drejt Japonisë jugperëndimore.

Shërbimi Meteorologjik i Japonisë ka raportuar se Kros pritet të arrijë tokën kontinentale në orët e para të mëngjesit.

Një këshill evakuimi është dërguar për 310 mijë banorë dhe rreth 350 fluturime që ishin planifikuar për nesër janë anuluar, raportojnë media shtetërore.

Gjatë 24 orëve të ardhshme, meteorologët presin reshje të mëdha shiu në ishullin Shikoku, i cili është të paktën katër nga ishujt kryesorë të Japonisë.

Më shumë se 200 njerëz humbën jetën vitin e kaluar në përmbytjet që goditën pjesë të Japonisë perëndimore.