Qentë kanë ndihmuar ushtarët në fushën e betejës për dekada dhe tani ata janë gati të marrin një mbrojtje.

Ushtria Amerikane po jep syze për qentë për të dhënë komanda nga distanca të caktuara nga zona e luftës.

Pajisja është përshtatur për secilit qen, i cili tregon që ata duhet të ndjekin dhe ushtari mund të shohë gjithçka në pamjen e kafshës.

Firma me qendër në Seattle e quajtur “Command Sight” ka hartuar një prototip me tela, por është vendosur të ndërtojë një version pa tel në fazën tjetër të zhvillimit, transmeton rtv21.tv.

“Command Sight” po punon me Ushtrinë të cilat aktualisht janë në fazën prototip.

Qentë e Forcave Speciale zakonisht japin sinjale dore të një ushtari që do të thotë që të dy duhet të qëndrojnë pranë njëri-tjetrit.

Këto kafshë kanë për detyrë të nuhatin bomba dhe materiale të rrezikshme në fushën e betejës, të cilat mund të jenë një vend i rrezikshëm për njerëzit.

Sidoqoftë, googles synojnë të ofrojnë një alternativë.

Departamenti i Zyrës së Teknologjisë së Reagimit të Shpejtë të Mbrojtjes ka siguruar fonde për fazën tjetër të zhvillimit.

Tani janë rreth 25,000 qen në shërbim aktiv dhe më shumë se 700 janë vendosur jashtë shtetit./21Media