Të luftojmë harresën është një ekspozitë që i kushtohet luftës së fundit në Kosovë

Të luftojmë harresën është një ekspozitë që i kushtohet luftës së fundit në Kosovë

Refugjatët në kampe, nëna me fëmijë në krahë nëpër male, shtëpi të rrënuara, masakra njerëzish, kolonat e stërzgjatura me njerëz, ushtarët e UÇK-së duke ndihmuar nënat shqiptare, janë vetëm disa nga pamjet që janë pasqyruar në një ekspozitë nga eksodi dhe kthimi i shqiptarëve në Kosovë në vitin 1999.

Në shënimin e Ditës Botërore të Refugjatëve ekspozitën  në sheshin “Nëna Terezë” e ka hapur kryetari i AAK-së dhe pretendenti për kryeministër të Kosovës  Ramush Haradinaj.

Haradinaj me këtë rast tha se duhet të punohet që mos të harrohet ky gjenocid.

Në hapje të ekspozitës Haradinaj nuk ka lënë pa përmendur edhe formimin e Qeverisë për të cilën ka thënë se do të formohet në afatet e parapara.

Ekspozita me titull “Ta luftojmë harresën” është hapur nga Departamenti i Diasporës pranë Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës dhe sipas organizatorëve qëllimi i saj është që të mbetet gjithmonë në kujtesën e njerëzve gjenocidi serb ndaj popullit shqiptar.