Poezi nga shkrimtari i njohur shqiptar

Ismail Kadare është shkrimtar dhe autor këngësh shumë i njohur shqiptar. Ai u lind në qytetin e Gjirokastrës më 28 janar të vitit 1936.

Kadare është një nga shkrimtarët më gjenialë bashkëkohorë, disa herë i nominuar për çmimin “Nobel” në letërsi. Ai shquhet për novela, romane, por ka botuar edhe vëllime me poezi./21Media

TAKSITË E MESNATËS

Taksite e mesnates
Kujtime te furishme
Udhekryqe, semafore, silueta
Hije e korpuseve te ndertesave te vjetra
Debora pas xhamave
Kolltuku i prapsme dhe ti.

Frenimi i shpejte. Britme e dikujt tjeter
“Taksi!”.