Këngëtarja Taylor Swift ka dhuruar 23,000£ për një studenet në Londër që përpiqet të mbledh fondet për të studiuar matematikën në Universitetin e Warwick.

Faqja e mbledhjes së fondeve të Vitoria Mario detajon se si ajo ka jetuar në Mbretërinë e Bashkuar për katër vjet pas largimit nga Portugalia. Por ajo nuk ka të drejtë për hua ose grante për mirëmbajtje.

Vitoria tha: “Unë shqetësohesha shumë për paratë, çfarë duhet të bëj dhe nëse duhet të kërkoja punë. Ajo në të vërtetë e bëri ëndrrën time realitet “.

Këngëtarja amerikane, shkroi një mesazh në faqen e mbledhjes së fondeve të Vitoria pasi konfirmoi dhurimin e saj, përcjell portali rtv21.tv

Në atë fazë, Vitoria kishte mbledhur gati gjysmën e objektivit të saj për 40,000 £ për mbledhjen e fondeve, dhe Swift shkroi: “Vitoria, unë hasa në tregimin tënd në internet dhe jam frymëzuar aq shumë nga shtytja dhe përkushtimi yt për t’i kthyer ëndrrat tua në realitet. Unë dua ta  dhuroj pjesën tjetër të shumës. Fat të mirë me gjithçka që bëni! Të do,  Taylor.”

Vitoria tha se familja e saj nuk mund të përballonte për të mbështetur atë dhe ajo kishte nevojë për fonde për të ndihmuar në pagimin e akomodimit të saj, një laptop, libra shkollorë dhe kostot e përgjithshme të jetesës.

18-vjeçarja kishte shkruar në faqen e saj: “Megjithëse historia ime nuk është unike, ëndrra ime për t’u bërë matematikae nuk është vetëm një shans sociale për familjen time dhe unë, por për të frymëzuar njerëzit që kanë qenë në pozicione të ngjashme të aspirojnë të jenë versioni më i mirë i vetvetes “.

Ajo shtoi se gjithmonë ka qenë “studiuese” dhe nuk ka qenë në gjendje të flasë anglisht kur u transferua në Mbretërinë e Bashkuar në vitin 2016.

Kur erdhi në Mbretërinë e Bashkuar, Vitoria duhej të merrte vendimin e vështirë për t’u larguar nga Portugalia, ku nëna e saj ende jeton.

“Të largohesh prej saj ishte një sfidë por ishte një sakrificë që ia vlente të bëhej në sytë e familjes time,” shtoi ajo.

Ajo vlerësoi se do të duheshin 24,000 £ për akomodim, 3,000 £ për pajisje dhe 13,000 për kostot e përgjithshme të jetesës, përfshirë ushqimin, transportin, gazin dhe energjinë elektrike.

Swift ka bërë më parë një numër donacionesh për ekspoze për fansat, historitë e të cilave ajo ka lexuar në internet, përfshirë një fotograf të Nju Jorkut që kërkoi ndihmë financiare përmes Tumblr./21Media