Në të kaluarën, martesa ishte shumë më shumë sesa vetëm dashuri

Në të kaluarën, martesa ishte shumë më shumë sesa vetëm dashuri

Martesa kishte të bënte me pronat, me transferimin e pasurisë, me statusin shoqëror dhe influencën politike.

Në të kaluarën njerëzit lidheshin bashkë për shumë arsye të ndryshme, më të thella se vetëm dëshira për të kaluar jetën së bashku, në disa raste e gjitha ndodhte brenda familjes.

Më poshtë kemi disa njerëz të famshëm, që u martuan me kushërinjtë e tyre, në disa raste edhe kushërinj të afërm madje, e shumë nga këto qifte kishin një jetë të gjatë e të lumtur bashkëshortore.

Ish kryetari i New York-ut Rudy Guliani

cous1

Mbretëresha Elizabeth II

cous2

Kevin Bacon dhe Kyra Sedgwick

cous3

Edgar Allan Poe

cous4

Jesse James

cous5

Albert Einstein

cous7

Thomas Jefferson

cous8

Presidenti Franklin D. Roosevelt

cous9

H.G. Wells

cous10

Charles Darwin

cous11

Johann Sebastian Bach

cous13

Saddam Hussein

cous15/21Media