3 gjëra që duhet t’i dini rreth vaksinave

3 gjëra që duhet t’i dini rreth vaksinave

Ka shumë informacione të ndryshme rreth vaksinave. Por, disa prej tyre janë më thelbësore.

Më poshtë ju sjellim tri prej tyre.

1. Vaksinat janë të sigurta dhe efektive- Çdo vaksinë e licencuar testohet rreptësisht para se të përdoret. Ato rivlerëohen dhe monitorohen vazhdimisht për efektet anësore.

2. Vaksinat parandalojnë sëmundjet vdekjeprurëse- Mosvaksinimi i bën fëmijët dhe të moshuarit më të prekshëm nga sëmundjet, ndërlikimet e madje edhe nga vdekja.

3. Vaksinat sigurojnë një imunitet më të mirë se infeksionet- Përgjigjia imunitare ndaj vaksinave është e ngjashme me përgjigjen natyrale ndaj infeksioneve, vetëm se shumë herë është më pak e dëmshme.

Nëse do të ndërprisnim vaksinimin, sëmundjet do të rishfaqeshin.