Shirat e dendur shkaktuan përmbytje dhe rrëshqitje të tokës duke lënë të vdekur të paktën 40 njerëz dhe mijëra të tjerë u detyruan të largoheshin nga shtëpitë e tyre.

Njëzet njerëz humbën jetën dhe të paktën 13 të tjerë u humbën në rrethin Myagdi, ku disa shtëpi u shkatërruan të premten, transmeton rtv21.tv.

“Shpëtuesit po i kërkojnë ata që janë ende të zhdukur në Myagdi”,  tha Dhakal, duke shtuar se 50 persona ishin nxjerrë duke përdorur helikopterë. “Njëmbëdhjetë persona të lënduar në rrëshqitjet e dheut janë shpërngulur në spitalet afër”, tha ai.

Rrëshqitjet e tokës dhe përmbytjet janë një dukuri e zakonshme në Nepal gjatë sezonit qershor-shtator çdo vit./21Media