Të paktën pesë njerëz kanë humbur jetën në stuhinë tropikale Isaias, që shkatërroi bregdetin lindor të Shteteve të Bashkuara dhe qindra-mijëra njerëz janë ende pa energji elektrike.

Pasi goditi Karolinën e Veriut si një uragan i kategorisë një, ditën e hënë, Isais u dobësua në një stuhi tropikale dhe u drejtua përgjatë bregdetit të Atlantikut.

Tani ka arritur në Kanada, ku ka gjasa të shpërndahet, sipas Qendrës Kombëtare të Uraganit (NHC).

Tornadoja shembi një shtëpi në Karolinën e Veriut dhe mbyti dy njerëz, tha guvernatori Roy Cooper.

Dy njerëz të tjerë vdiqën nga rënia e pemëve në makinat e tyre, një në New York dhe një në Maryland. Në Delaware, një banor (80) vdiq nga një degë peme.

Rreth tre milionë njerëz janë prekur nga ndërprerjet e energjisë, veçanërisht në shtetet Maryland, New Jersey, New York dhe Connecticut.