Nuk do flasim për Fan Nolin, shkrimtarin, politikanin dhe diplomatin tonë të shquar, por për Fannol Ferizajn, oxhakfshirësin e njohur jo vetëm në kryeqytet. Protagonisti ynë i është rrekur këtij zanati jo pak të lehtë, para shumë vitesh në Hamburg të Gjermanisë.

Për dallim prej pastirmit të oxhakëve në të kaluarën, kur oxhaku zanonisht pastrehje nga lartë poshtë, mjetet e reja kanë bërë të mundur që edhe Fannoli të zhvillojë këtë proces jo duke hipur mbi kulme shtëpish, por direkt nga vendi ku është vendosur stufa./Përgatiti: Xheneta Veliu, Redaktoi: Zenel Buzuku./21Media