Bas-Relief është një teknikë e vjetër artistike e skalitjes së figurave që ngriten pak nga një sipërfaqe e sheshtë. Skulpturat Bas-Relief mund të gjenden në muret e të gjitha llojeve të ndërtesave dhe tempujve nga Egjipti i lashtë, Roma dhe Greqia, dhe tani po bën një rikthim.

Artisti rus, Goga Tandashvili është një mjeshtër i artit, duke sjellë skena të frymëzuara nga bota natyrore, zogj bishtgjatë, lule dhe fruta të skalitura në mur. Skenat shkrihen në mënyrë të përsosur me mjedisin e tyre, që do të thotë që dekori i shtëpisë tuaj në të vërtetë bëhet një pjesë e bukur e artit impresionist, transmeton rtv21.tv.

Goga është gjithashtu një piktor dhe kjo haset në skulpturat e tij. Ai vizaton në mur dhe më pas shton materiale për të krijuar efektin 3D, duke sjellë në jetë me tekstura dhe konture të gjalla.

“Unë përdor mjete në varësi të problemit artistik: thika, hapëse, dalta, thika paleta, tha ai.

Zgjedhja e materialit përcaktohet edhe nga detyra, për ambientet e brendshme që punon artisti me përzierje gipsi, i cili është material i vjetër që ka provuar vetveten me shekuj./21Media