Një garë e re fillon në Nice me rregulla rrënjësisht të reja që kanë pak lidhje me tenisin klasik. Iniciatori i garës së re të quajtur Ultimate Tennis Showdown (UTS) është Patrick Moratoglu, trajneri i Serena Williams, i cili do të ketë dhjetë lojtarë në akademinë e tij për pesë javë, i cili do të luajë në një format një me një. Emrat kryesorë janë Cicipas, Goffin, Gasquet, Per, Lopez dhe Tim.

Në vend të metodës standarde të shënimit, UTS luhet në çerekun prej 10 minutash, nuk ka topa pushimi, të gjithë shërbejnë dy herë dhe kështu me radhë.

Kronometri numëron 15 sekonda midis pikave. Kur kanë kaluar 10 minuta, lojtari me më shumë pikë fiton çerekun.

Në rast të barazimit, luhet pika vendimtare, dhe nëse në fund të ndeshjes është 2-2, pason e ashtuquajtura ‘vdekje e papritur’, një orar shtesë në të cilin fitoren e merr lojtari i parë me dy pikë të njëpasnjëshme të fituara.

“Ne i prezantuam të gjitha këto pasi mendoj se është e nevojshme të rindërtohet tenisi. Një ndeshje tenisi është jashtëzakonisht e ngadaltë, si një maratonë. Duhet të ulesh, të porosisësh vetes një vakt dhe më pas ta shikosh për tre orë, nëse jo më gjatë. Dhe nëse i thoni një 15-vjeçari ose një 20-vjeçari, harroni atë ”, thotë Moratoglu, i cili është i bindur që rregullat e reja do të pranohen mirë dhe se lojtarët do të tregojnë më shumë emocione në një format të tillë të përshpejtuar./kp