Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, në shenjë nderimi për të burgosurit shqiptarë të vrarë para 21 vjetësh, sot në orën 10:30 do të vizitojë Burgun e Dubravës në Komunën e Istogut.

21 vjet më parë në Burgun e Dubravës ishte kryer njëra nga masakrat më të mëdha në Kosovë kundër shqiptarëve nga regjimi i krimineli, Sllobodan Milloseviq.

Brenda burgut janë vrarë 160 të burgosur shqiptarë dhe janë plagosur më shumë se 300 të tjerë. Masakra e Burgut të Dubravës ishte kryer prej datës 19 deri më 24 maj 1999.

Brenda Burgut të Dubravës gjendet një pllakë përkujtimore me emrat e të gjithë atyre që janë vrarë në këtë masakër, që konsiderohet si një nga masakrat më të mëdha të regjimit serb të kryer ndaj shqiptarëve.

Ende për këtë masakër nuk është dënuar askush.