“Fjala është si bleta që ka edhe mjaltin, edhe thumbin”.

“Fjala është si bleta që ka edhe mjaltin, edhe thumbin”.

Ismail Kadare është shkrimtar dhe autor këngësh shumë i njohur shqiptar. Ai u lind në qytetin e gjirokastrës më 28 janar të vitit 1936. Kadare është një nga shkrimtarët më gjenialë bashkëkohorë, disa herë i nominuar për çmimin “Nobel” në letërsi. Ai shquhet për novela, romane, por ka botuar edhe vëllime me poezi dhe sprova

Më  poshtë ju sjellim tetë thënie të veçanta të Ismail Kadares. /21Media 

“Ka gjithmonë kohë që njerëzit të bëjnë diçka për popullin e tyre”.

“Të falësh nuk do të thotë të harrosh”.

“Sillu aq mirë me ata që të lëndojnë, sa t’iu vijë neveri nga vetja e tyre”.

“Ata që shohin qart edhe larg, në të ardhmen janë të padëshirueshëm për çdo pushtet tiranik”.

“Armiku mbetet armik, edhe i vdekur qoftë”.

“Fjala është si bleta që ka edhe mjaltin, edhe thumbin”.

“Dëgjo… Është shumë e vështirë të diskutosh në mbretërinë e idiotëve”. 

__

E përditësuar