Ceremonitë martesore që zhvillohen më ndryshe në disa shtete

Ceremonitë martesore që zhvillohen më ndryshe në disa shtete

Në çdo kulturë, martesat bëhen për t’u festuar me familje dhe miq, por disa tradita janë më të veçanta në disa shtete.

Në SHBA është shumë normale të shohësh nusen të hedh buqetën e saj me lule tek njerëzit e grumbulluar prapa saj që janë beqarë. Ndërsa në Gjermani mund të shihni çifte që pastrojnë dyshemenë nga pjatat e thyera në tokë, shkruan rtv21.tv

Sigurisht, është shumë e rëndësishme të e dini se jo të gjithë nga një vend apo kulturë e caktuar praktikojnë të njëjtat gjëra.

Katër shtetet me mite dhe ceremoni martesore më ndryshe se vendet e tjera:

Në dasmat Filipine, dhëndri dhe nusja lëshojnë pëllumba të bardhë të fluturojnë në qiell. Pëllumbat e bardhë janë simbol i një martese të suksesshme.

At a traditional Filipino wedding, the bride and groom often each release a white dove.

Në Gjermani të ftuarit mund t’i shihni duke thyer pjata porcelani, pasi që besohet se largon shpirtrat e këqij. Pjatat e thyera i pastrojnë nusja me dhëndrin, duke dëshmuar kështu që së bashku ata mund të tejkalojnë çdo gjë.

The bride and groom would then clean up the mess, proving they can handle anything that comes their way.

Në martesat Greke është traditë që dhëndrit t’ia heq mjekrën dhe të e përgatisë për dasmën, shoku i tij më i mirë. Duke dëshmuar që ka respekt dhe besim ndaj njëri-tjetrit.

It's customary for the koumbaros — or the best man — to shave the groom's face while other friends and family usually help get him dressed and ready for a traditional Greek wedding ceremony.

Martesat në kulturën kineze përfshijnë ngjyrën e kuqe shumë. Kjo ngjyrë sipas kësaj kulture simbolizon fatin, dashurinë, fuqinë dhe pasurinë./21Media

It's customary for a Chinese bride to wear a red veil and carry a red umbrella open over her head. The color is said to be important as a symbol of luck, love, boldness, and wealth.