Më shumë se 150 shtëpi janë shkatërruar

Më shumë se 150 shtëpi janë shkatërruar

Të paktën tre persona kanë humbur jetën dhe mijëra të tjerë janë larguar nga shtëpitë për shkak të zjarrit në Australi.

Të dielën, ditën e tretë të urgjencës së zjarrit, më shumë se 100 vatra flakësh ende janë duke u djegur në New South Wales dhe Queensland.

Kryeministri australian, Scott Morrison ka thënë që ushtria mund të thirret për të mbështetur 1 mijë e 300 zjarrfikës që po punojnë, transmeton rtv21.tv.

Qindra civilë gjithashtu janë bërë vullnetarë për të ndihmuar në zonat e prekura.

Në Queensland, mijëra njerëz kaluan natën në qendrat e evakuimit, ndërsa zyrtarët vlerësuan nëse ishte e sigurt për ta që të ktheheshin në shtëpi.

Zyrtarët e zjarrit kanë konfirmuar se më shumë se 150 shtëpi janë shkatërruar.

Megjithëse moti më i freskët gjatë natës të së shtunë siguroi një rikthim, ekziston frika që temperaturat e larta, lagështia e ulët dhe erërat e forta që parashikohen nga mesi i javës do të nxisin zjarre të mëtejshme që zyrtarët nuk do të jenë në gjendje t’i përballojnë./21Media