3 rrëfime mjaft interesante dhe tejet prekëse

3 rrëfime mjaft interesante dhe tejet prekëse

Ndonjëherë gjëra me të vërtetë të këqija mund të ndodhin rreth nesh, saqë janë vërtet të vështira për t’u përballuar.

Disa tregime do t’ju kujtojnë se çdo gjë rreth nesh është në të vërtetë e bërë nga mirësia dhe se ne njerëzit bëhemi për të mbështetur njëri-tjetrin në kohë të vështira.

Duke besuar se mirësia gjithmonë fiton, më poshtë ju sjellim disa tregime që e dëshmojnë këtë, përcjell rtv21.tv

  1. Ky yll i futbollit amerikan është duke ngrënë drekë me një djalë që fëmijët e tjerë shmangin për shkak se është autist

Kjo foto që prekë zemrat u nda nga nëna e djalit. Ajo shkruan se pavarësisht se djali i saj është i sjellshëm dhe komunikues, fëmijët e tjerë ende e shmangin atë, sepse ai ka autizëm. Ai pothuajse gjithmonë ha drekë vetëm. Por, pastaj e mori këtë fotografi nga një mik i saj duke thënë: “Travis Rudolph po ha drekë me djalin tënd!”

Ata u paraqitën me njëri-tjetrin, hanin drekë së bashku dhe më vonë lojtarë të tjerë në ekipin e tij iu bashkuan atyre për të biseduar.

“Nuk e di pse keni vendosur të hani drekë me djalin tim, por ne jemi shumë mirënjohës dhe nuk do ta harrojmë kurrë këtë”, ka shkruar nëna e djalit në Facebook, përcjell rtv21.tv

2. Kjo foto përshkruan një nënë që ka humbur të voglin e saj dhe një i vogël që kishte humbur nënën e saj

Ky kali humbi foshnjën e saj gjatë punës. Disa ditë më vonë, një i vogël  që kishte humbur nënën e saj u sollë tek ajo. Fotografia u bë disa orë pasi ata kishin takuar.

3. Një kadet e bëri ëndrrën e tij realitet – ai u diplomua nga një akademi ushtarake dhe u bë pilot

Në ceremoninë e fillimit në West Point, N.Y. një nga të diplomuarit nuk mundi t’i mbajë lotët e tij.

Kur Idrache erdhi në SHBA nga Haiti ai nuk fliste mirë anglisht. Ai asnjëherë nuk mendonte se një ditë ai mund të realizonte ëndrrën e tij për t’u bërë një pilot ushtarak.

“Në vendin ku jam, njerëzit nuk ëndërrojnë të bëhen pilotë, ata kanë më shumë ëndrra në tokë. Familja jonë nuk ishte e pasur, por prindërit e mi bënë gjithçka për të më dhënë një arsimim të mirë”, tha ai.

Përfundimisht, Idrache shërbeu në ushtri, hyri në një nga akademitë ushtarake më prestigjioze në botë dhe bëri ëndrrën e tij realitet. “Isha duke menduar për njerëzit që kishin qëndruar në të njëjtin vend para meje dhe duke u zotuar të njëjtin betim dhe nuk mund të mbajë emocionet e mia”, tha ai./21Media