Flokët shpesh mund të jenë shumë të vështira për tu mirëmbajtur dhe për t’i mbajtur ato në formën më të mirë. Gratë vazhdimisht kërkojnë produkte të reja për t’i mirëmbajtur ato.

Sidoqoftë, duhet të dini që ka disa ushtrime të thjeshta që mund t’i bëni vetë, në shtëpi, që gjithashtu mund të ju ndihmojnë për këtë, shkruan Bright Side, përcjell rtv21.tv

Më poshtë ju tregojmë se si disa ushtrime mund të bëjnë mrekulli në flokët tuaj.

Ngrohja e kokës

Për rritjen e flokëve, qarkullimi i gjakut në kokën është thelbësor dhe ju mund ta përmirësoni këtë qarkullim me ushtrime të thjeshta masazhesh të kokës. Ju lehtë mund t’i bëni këto vetë në shtëpi.

1. Filloni në kurorën e kokës dhe filloni të fërkoni kokën tuaj me gishtrinj, në lëvizje rrethore.

2. Vazhdoni të masazhoni anët dhe shpinën, në të njëjtën mënyrë, për rreth 5 deri në 10 minuta në ditë.

Ushtrimet në qafë

Ushtrimet në qafë janë të shkëlqyera në inkurajimin e rritjes së flokëve.Për të kryer këtë ushtrim, thjesht kryeni lëvizje para-pas-mbrapa dhe anash, gjë që do të bëjë që muskujt e qafës tuaj të zgjaten.

1. Qëndroni drejt me duart tuaja poshtë në një pozicion natyror.

2. Zhvendosni kokën përpara dhe prapa, dhe zgjasni sa më shumë që të keni mundësi.

3. Kryeni të njëjtat lëvizje shtesë, por anash dhe mbajeni në secilën anë për rreth 10 sekonda.

Duke shtrirë ato muskuj në qafën tuaj, lejon që të lëshohet çdo tension dhe stres i bllokuar, duke përmirësuar rrjedhën e gjakut dhe në fund të fundit, jo vetëm që promovon rritjen e flokëve, por gjithashtu ndihmon në shërimin e flokëve të dëmtuar.

Yogat

Disa nga metodat më të njohura për promovimin e rritjes së flokëve përfshijnë pozat e jogës. Uttanasana, e cila quhet edhe Standing Forward Fold Pose, stimulon rrjedhjen e gjakut në lëkurën e kokës. Ajo gjithashtu lehtëson stresin, një nga shkaqet kryesore të humbjes së flokëve.

1. Qëndroni drejt me duart në ajër.

2. Me gjunjët drejt, përpiquni të prekni këmbët me majat e gishtërinjve. Në fillim, mund të jetë e vështirë të bëhet. Por duke e bërë këtë 5-10 herë në ditë do t’ju lejojë të përmirësoheni shpejt.

Ju gjithashtu mund të dëshironi të performoni Vajrasana, ose Diamond Pose, e cila ndihmon në shmangien e humbjes së flokëve dhe promovon rritjen e flokëve. Ky ushtrim duhet të bëhet vetëm pas drekës ose darkës.

1. Filloni duke u gjunjëzuar në dysheme, me mollaqe duke prekur thembra.

2. Atëherë, mbajini duart mbi kofshë dhe lejojini vetes të uleni në këtë pozicion të rehatshëm. Qëllimi është të përpiqeni dhe të qëndroni të pozicionuar në këtë mënyrë për aq kohë sa të keni mundësi./21Media