"Unë kurrë nuk e thashë këtë"

“Unë kurrë nuk e thashë këtë”

Presidenti i SHBA-së Donald Trump ka mohuar sot se ai vazhdimisht ka sugjeruar përdorimin e bombave bërthamore për të ndaluar uraganet.

Axios raportoi këtë lajm duke përmendur burime, të cilët kishin qasje në seancat e Këshillit të Sigurisë Kombëtare.

Trump i quajti akuzat “qesharake”, raporton Politico.

“Unë kurrë nuk e thashë këtë. Më shumë lajme të rreme ”, ka shkruar Trump në Twitter.

Axios raportoi më parë se Trump tha në njërën prej seancave kushtuar uraganeve në Shtëpinë e Bardhë: “Unë e di. E di Pse nuk hedhim mbi ta një bombë bërthamore? ”

Sipas portalit, Trump ka pyetur vazhdimisht zyrtarët e sigurisë nëse do të ishte e mundur të hidhej një bombë atomike në qendër të stuhisë në det për të parandaluar formimin e uraganit.

“Zotëri, ne do të kontrollojmë,” thanë zyrtarët.

Trump ka pyetur se sa uragane amerikane mund të përballen dhe përsëriti një propozim që qeveria të ndërhynte para se ato të godisnin bregdetin.

Burimet thonë se me këtë rast, të gjithë në dhomë ishin të befasuar dhe nuk dëgjohej ‘as miza’.