Presidenti i SHBA-ve, Donald Trump dhe kundër kandidati i tij demokrat, Joe Biden u kanë ikur pyetjeve kryesore të votuesve në takimin konkurrent nëpër televizione.

Kandidatët për president u paraqiten në rrjete të ndryshme televizive në të njëjtën kohë, duke pranuar pyetje nga votuesit, më pak se tri javë para zgjedhjeve.

Trump, një Republikan, nuk pranoi të mohonte një komplot të çuditshëm në internet, ndërsa Biden, një Demokrat, nuk do të zbulonte planet e tij për gjykatën e lartë.

Të dy kandidatët ishin në mbrojtje disa herë në të dhënat e tyre, Trump për një sërë çështjesh dhe Biden në garë.

Sondazhet e opinionit tregojnë se Biden ka një epërsi të fortë ndaj Trump, transmeton rtv21.tv.

Sidoqoftë, sondazhet janë akoma shumë afër në disa shtete kryesore që mund të vendosin zgjedhjet.

Më shumë se 18 milionë njerëz kanë votuar tashmë personalisht ose me postë për votimin e 3 nëntorit.

Debati i dytë, nga tre sa janë në total, është anuluar pasi Trump ka refuzuar të marrë pjesë në versionin virtual të takimit, pas infektimit të presidentit amerikan me koronavirus.

Debati final Trump-Biden është planifikuar të mbahet më 22 tetor në Nashvill, Tenesi, para se amerikanët të votojnë më 3 nëntor./21Media