Në West Point, Presidenti amerikan Donald Trump mbajti një fjalim. Gjatë fjalimit, ai u përpoq të pinte një gotë ujë duke përdorur dorën e djathtë, dhe më pas u duk se kishte nevojë për mbështetjen e dorës së majtë për të afruar gotën te goja.

Kjo nuk është hera e parë që Trump është dëshmuar se ka nevojë të përdorë dy duar për të mbajtur një gotë ose shishe me ujë, siç shihet në nëntor 2017.

Kur doli nga skena, ai pati vështirësi në ecje, ndërsa zbriti në një pjerrësi. Për tre hapat e fundit, ai e rriti disi ritmin e tij. Vështirësitë që Trump po i kalon shkaktoi shumë reagime.

Trump përmes “Twitter-it” tha “Platforma që unë zbrita pasi ishte shumë e gjatë dhe e pjerrët, nuk kishte parmak, dhe më e rëndësishmja, ishte shumë e rrëshqitshme. Gjëja e fundit që unë do të bëja është të “bie” që “Fake News” të argëtohej. Dhjetë hapat e fundit unë vrapova”. Megjithatë, Trump nuk komentoi pse pinte ujë me të dy duart, transmeton rtv21.tv.

Trump është 74 vjeç, presidenti më i vjetër i mandatit të parë në histori. Trump pati një vizitë në Qendrën Kombëtare Mjekësore Walter Reed në Nëntor 2017. Qëllimi i vizitës u përshkrua nga sekretari i shtypit i Shtëpisë së Bardhë në atë kohë, Stephanie Grisham, pasi Trump po merrte një fillim në provimin e tij vjetor fizik.

Doktor Bundy Lee, një psikiatër i Yale, thotë se këto janë shenja neurologjike që tregojnë nevojën për një skanim të trurit./21Media