Presidenti i SHBA-së, Donald Trump është duke kërkuar shtyrjen e zgjedhjeve presidenciale të planifikuar për nëntor.

Ai kërkoi një shtyrje derisa njerëzit të mund “të votonin saktë, në mënyrë të sigurt dhe të sigurt”, raporton BBC.

Trump deklaroi se votimi me postë mund të çojë në mashtrim dhe rezultate të pasakta.

Shtetet e Bashkuara më parë kanë njoftuar se votimi duhet të organizohet me postë për shkak të shqetësimeve të shëndetit publik për shkak të pandemisë.

Sipas CNN, Trump nuk ka autoritetin kushtetues për të shtyrë zgjedhjet, por Kongresi mund ta bëjë këtë.

Trump postoi kërkesën e tij në Twitter, megjithëse, sipas CNN, nuk ka asnjë provë që mashtrimi që deklaron presidenti amerikan mund të ndodhë.