Presidenti amerikan, Donald Trump, e ka cilësuar marrëveshjen mes Kosovës dhe Serbisë si pakt historik dhe që do të sjellë zhvillim ekonomik për të dy vendet.

Tutje Trump tha se kjo marrëveshje, u arrit pas dekadash rivalizim e histori tragjike mes këtyre dy vendeve.

Sot u arrit një marrëveshje për normalizim të marrëdhënieve ekonomike mes Kosovës dhe Serbisë, pas shumë e shumë vitesh, dekadash në fakt, rivalizim dhe histori tragjike mes vete. Jemi fokusuar në rritjen e vendeve të punës dhe në ekonomi”, tha Trump.