Presidenti i SHBA-së Donald Trump, ka shkarkuar sekretarin e Mbrojtjes Mark Esper.

Këtë e bëri të ditur Trump nëpërmjet një shkrimi në Twitter.

Christopher Miller, i cili ka shërbyer si drejtor i Qendrës Kombëtare të Kundër Terrorizmit, do të bëhet sekretar në detyrë “efektiv menjëherë”.

Presidenti e largoi Esper-in dy ditë pasi kundërshtari i tij demokrat Joe Biden u parashikua si fituesi i zgjedhjeve presidenciale, një përfundim që Trump ka refuzuar të pranojë.

Marrëdhënia gjithnjë e më e tensionuar e Esper me Trump e bëri atë të përgatisë një letër dorëheqje javë më parë, një përpjekje për të krijuar një dalje të hijshme në ngjarjen e pritur ku presidenti vendosi ta pushojë atë, thanë për CNN disa burime, duke përfshirë një zyrtar të lartë të mbrojtjes.

Miller, i cili do të zërë vendin e Esper, ka qenë një forcë lëvizëse prapa disa politikave të Trump që synojnë Iranin dhe grupin e tij të përfaqësimit Hezbollah, si dhe përpjekjet kundër terrorizmit të lidhura me luftërat në Siri dhe Irak.

Para kryesimit të NCTC, Miller ishte drejtor i antiterrorizmit në Këshillin e Sigurisë Kombëtare.