Pas Facebook-ut, Twitter merr vendimin e rëndësishëm

Pas Facebook-ut, Twitter merr vendimin e rëndësishëm

Rrjeti social Twitter do të ndalojë të gjithë reklamat politike në të gjithë botën, duke thënë se e drejta e shpërndarjes së mesazheve të tilla “duhet të fitohet, jo të blihet”.

Reklamimi në internet është tepër i fuqishëm dhe shumë efektiv për reklamuesit tregtar, kjo fuqi sjell rreziqe të konsiderueshme për politikën” tha drejtori i përgjithshëm i kompanisë Jack Dorsey.

Twitter do të zbatojë ndalimin e reklamave politike nga 22 nëntori.

Lajmi për ndalimin reklamave politike në Twitter ndau edhe kampet politike të Amerikës për zgjedhjet e vitit 2020.

Brad Parscale, menaxher i fushatës së presidentit Donald Trump, tha se ndalimi ishte “një përpjekje tjetër nga e majta për të heshtur Trump dhe konservatorët”.

Por Bill Russo, zëdhënës i fushatës për të zgjedhur drejtuesin e parë demokrat Joe Biden, tha: “Kur u përballëm me një zgjedhje midis dollarëve të reklamave dhe integritetit të demokracisë sonë, është inkurajuese që, për një herë, të ardhurat nuk fituan.”

Rrjeti social rival, Facebook së fundmi hoqi ndalimin e reklamave politike.

Themeluesi i Facebook, Mark Zuckerberg reagoi duke mbrojtur politikën e kompanisë së tij.

Në një demokraci, nuk mendoj se është e drejtë për kompanitë private të censurojnë politikanët ose lajmet”, tha ai gjatë një konferencë me gazetarët.