Një postimi të presidentit amerikan, Donald Trump i është dhënë për herë të parë në Twitter një etiketë e kontrollit të fakteve.

Twitter vendosi një etiketë paralajmëruese nën postim dhe një postim të mëvonshme nën politikën e tij të re për informacione mashtruese.

Trump reagoi, duke thënë se gjigandi i mediave sociale “po kufizon plotësisht fjalën e lirë”, transmeton rtv21.tv.

Njoftimi në Twitter tregon një shenjë blu të thirrjeve.

Lidhja e Twitter i drejton përdoruesit në një faqe në të cilën pretendimet e Trump në lidhje me fletëvotimet me postë përshkruhen si “të pabazuara”.

Kjo pasohet nga një seksion “ajo që duhet të dini” ku Twitter korrigjon ato që thotë se janë pretendime të rreme nga presidenti amerikan.

Kompania e mediave sociale ishte zotuar të rritë etiketat paralajmëruese nën informacion të rremë ose mashtrues në faqen e saj.

Twitter azhurnoi politikat e tij për etiketat paralajmëruese në fillim të këtij muaji.

Në tweet-et e tij të reja, Trump akuzoi Twitter-in për ndërhyrje në zgjedhjet presidenciale të SHBA të planifikuara për 3 nëntor 2020.

Ai tha se kompania e mediave sociale ishte “plotësisht duke penguar fjalën e lirë, dhe si president, nuk do ta lejoj atë të ndodhë”.

Menaxheri i fushatës presidenciale të Trump, Brad Parscale kritikoi gjithashtu Twitterin./21Media