Kështu duken ëmbëlsirat tradicionale për Krishtlindje në vende të ndryshme

Kështu duken ëmbëlsirat tradicionale për Krishtlindje në vende të ndryshme

Secili vend ka traditat e tij ushqimore për festa të ndryshme. Për shembull, në Amerikë, gjithmonë përgatisin gjel deti për Ditën e Falenderimeve. Në mesin e shumë festave, Krishtlindja dhe Viti i Ri kanë një vend të veçantë në kultura të ndryshme nëpër botë. Edhe gjatë këtyre dy festave, ushqimi është pjesë kryesore që nuk duhet munguar, e pjesa më e bukur dhe atraktive e menysë ushqimore pa dyshim janë ëmbëlsirat.

Më poshtë mund të gjeni disa nga ëmbëlsirat për Krishtlindje në vende të ndryshme të botës, transmeton rtv21.tv.

Francë

Angli

Island

Skoci

Irlandë

Australi

Meksikë

Portugali

Greqi

Hungari

Lituani

Itali

Festa e Krishtlindjeve është një nga kremtimet më të rëndësishme në kalendarin e festave të krishtere. Ajo festohet më 25 dhjetor dhe në të kujtohet lindja e shpëtimtarit, Jezu Krishtit./21Media