Krijimi i Superligës nga klubet e mëdha evropiane nuk është pritur mirë nga nga organet e UEFA-së dhe FIFA-së.

Reagimi i tyre ndaj kësaj ideje ka qenë i ashpër duke kërcënuar klubet pjesëmarrëse si dhe lojtarët me përjashtim nga të gjitha garat evropiane.

Për t’i dhënë një kahje më të qartë kësaj çështje, Komiteti Ekzekutiv i UEFA-së raportohet se do të zhvillojë sot një takim urgjent në Montreux.

Ende nuk ka asgjë zyrtare por raportohet se garat më presitgjoze evropiane si Liga e Kampionëve dhe Liga e Evropës mund të mos zhvillohen vitin tjetër.