Krijimi i Superligës Evropiane pritet t’i kushtojë shumë rëndë klubeve kryesore nga Premier Liga, La Liga dhe Serie-A.

Mos kordinimi me organin më të lartë të futbollit evropian do të sanksionohet me dlnime shumë të ashpra.

Presidenti i UEFA-së, Alexander Ceferin është duke u konsultuar me këshilltarët ligjor të këtij institucioni për të vemdosur rreth dënimeve që do të shqiptohen ndaj skuadrave që janë pjesëmarrëse në Ligën e Kampionëve dhe Ligën e Evropës në këtë edicion garues.

“Do të provojmë t’i përdorim të gjitha sanksionet r mundshme për klubet pjesëmarrëse në Superligë. Sa më shpejtë që është e mundur ata duhet të përjashtohen nga të gjitha garat, edhe lojtarët gjithashtu.”, ka thënë Ceferin.