Një çift që ‘urrenin’ njëri-tjetrin kur u takuan për herë të parë në shkollën fillore kanë festuar përvjetorin e 70-të martesës – dhe zbuluan se ata ‘kurrë nuk kanë pasur ndonjë zënkë’.

Osborne dhe Edith Hancock, të dy 92, nga Shën Helens, nuk gëzonin raporte të mira në bankat shkollore por 12 vjet me vonë ata do ta lidhnin jetën së bashku

Dashuria e dyshes filloi të lulëzojë në adoleshencën e tyre të vonë, por u ndanë për dy vjet kur Osborne u bashkua me RAF dhe ishte me qendër në Singapor.

Të vendosur për të mbajtur dashurinë , ata qëndruan në kontakt duke i shkruar njëri-tjetrit çdo ditë – dhe dyshja kanë mbetur të pandashme që nga ajo kohë.

Ata festuan 70 vjet martesë të Mërkurën me në kopshtin e tyre, përcjell portali rtv21.tv

Osborne, i cili tha se çifti kishte një ditë të bukur ’, zbuloi: “Ne kemi pasur një jetë të shkëlqyeshme dhe kemi një familje të mrekullueshme. Të gjithë vazhdojmë dhe ishte bukur t’i shohim të gjithë.

“Ne nuk e ndiejmë fare moshën tonë, kujdesemi për njëri-tjetrin dhe veten, jemi të shëndetshëm dhe të lumtur. Asnjëherë nuk kemi pasur një zënkë vërtetë”

Ai shtoi: “Kemi arritur në pikën tani ku ne jemi gati telepatikë, ne mund të lexojmë mendjet e njëri- tjetrit dhe e dimë se çfarë po mendon. Shumë herë do të sugjeroja diçka dhe Edith do të thoshte

“Unë thjesht isha duke menduar atë”.

“Ajo më urrente mua në fillim, gjithmonë më kopjoi në klasë.”

Osborne shpjegoi: “Ne të dy shkuam në shkollë gramatikore dhe, pasi u rritëm, pamë më shumë nga njëri-tjetri. Ne e kishim parë njëri-tjetrin disa herë dhe më pas unë u bashkova me RAF në Singapor për dy vjet e gjysmë, kështu që ju mund të thoni që miqësia jonë ishte me postë”

“Atëherë nuk kishte internet, as linja fikse, kështu që gjithçka bëhej me letër. I propozova asaj me letër dhe ajo e pranoi me letër. Unë madje i dërgova asaj 20 £ për të zgjedhur unazën e saj të fejesës.”

‘Ne e planifikuam dasmën përmes letrave. “

Coupleifti, të cilët kanë katër fëmijë, tetë nipër e mbesa, u martuan në Kishën e tyre lokale të më 1950.

Osborne, i cili solli ushqim me vete nga posti i tij në Singapor.

Ai tha: ‘Një nga çantat e mia ishte plot me ushqim, kishim një festë mjaft ditën e dasmës.

‘Unë gjithmonë isha tërhequr shumë prej saj dhe e dija se do të dëshiroja të propozoja përfundimisht, sapo filluam takimin. Kam marrë në 21 vjeç dhe mendova se edhe unë mund të martohem tani”

“Unë nuk e di se çfarë ajo pa në mua, pse. Unë isha një qese me gjashtë gurë kur u ktheva nga Singapori.”

“Edith ishte një demonstrues profesionist i gatimit në atë kohë, mbase, ajo ndoshta më pa si sfidë dhe a mendoi se do të më bënte me të shëndoshë dhe ia ka dalë..”

Edith, i cili kaloi 30 vjet si infermiere, tha se çifti gjithmonë ishte i lumtur dhe shtëpia e tyre kishte qenë gjithmonë e mbushur me dashuri.

“Asnjëherë nuk kishte një shans për të thënë jo, fillova ta planifikoja dasmën menjëherë.”

Ajo shtoi: “Mendoj se e vetmja arsye pse ne vazhdojmë kaq mirë është që kemi kaq shumë interesa të përbashkëta dhe të njëjtat shije në muzikë. Jemi shumë njëlloj dhe jemi gjithmonë të lumtur, gjithmonë duke e bërë njëri-tjetrin të qeshim. “./21Media