Romani që ndihmoi shkrimtaren të bëhet e njohur

Romani që ndihmoi shkrimtaren të bëhet e njohur

Në letërsi janë të shumta shkrimtaret që kanë lënë gjurmë me veprat e tyre në epokën kur kanë jetuar.

Shkrimtarja amerikane Ursula le Guin, e lindur më 1929 në Californi, konsiderohet si shkrimtarja që ka lënë me veprat e saj, shkruan rtv21.tv

Ursula ka filluar të mirret me shkrime shumë e re. Për një periudhë të shkurtë kohore ajo shkroi 5 romane, por asnjëri nuk iu botua. Njohja e saj në qarqet letrare u bë përmes romanit “The left hand of darkness”, ku edhe kishte marrë çmime prestigjioze.

Shkrimtarja njihej edhe për aktivitetin e saj në barazinë gjinore, racore, por edhe në mbrojtjen e mjedisit, kulturës dhe shoqërisë.

Romanet tjera të saj janë “Planet of Exile”,”The Telling”, “The Lathe of Heaven”, “City of Illusions” etj.

Ursula ka vdekur në janar të vitit 2018 në Portland, nga sulmi në zemër./21Media