Këtt ushqime mund t'i ofroni familjes tuaj për të rritur nivelin e kalciumit

Këtt ushqime mund t’i ofroni familjes tuaj për të rritur nivelin e kalciumit

Është shumë e rëndësishme që në fëmijërinë e hershme të kemi mjaft kalcium pasi është e nevojshme për zhvillimin e duhur të sistemit të kockave dhe dhëmbëve, por edhe për funksionimin e duhur të muskujve.

Marrja e pamjaftueshme e këtij minerali mund të dobësojë dhe të ngadalësojë rritjen e kockave, duke rezultuar në humbjen e masës së eshtrave në moshë madhore, por edhe në zhvillimin e hipertensionit dhe shfaqjen e problemeve të tjera shëndetësore.

Lexoni më poshtë se cilat ushqime mund t’i ofroni familjes tuaj për të rritur nivelin e kalciumit.

Produktet e qumështit

Peshk i vogël blu

Perime jeshile

Farërat e lulediellit dhe farat e susamit

Lëng portokalli